Blogs

Tweedehands Office Licenties van Excel

posted by Gijsbert June 12, 2015

Er bestaan speciale soorten licenties voor systeembouwers en bedrijven. Het type licentie verschilt per klantengroep. Voor de consumenten biedt Microsoft twee verschillende licenties. Zo heb je de FFP (Fully Packaged Product) en de OEM (Original Equipment Manufacturers. De FFP is een versie van winkel die je in een doos koopt. Als je een nieuwe pc koopt met Windows voor geïnstalleerd dan heb je te maken met een OEM-versie. Dit is de goedkoopste versie dat Microsoft aanbiedt. Dit komt omdat de OEM—versie minder rechten aan verbonden zijn. Als u een FPP-licentie koopt, dan koopt u aanzienlijk veel rechten. Je persoonlijke Windows-versie is als het ware aan jezelf gekoppeld en niet meer aan één pc. Als u bijvoorbeeld een nieuwe processor wilt installeren met een bijbehorend moederbord dan is dat natuurlijk geen probleem. Het is zelfs mogelijk om dezelfde versie op twee verschillende , oude en nieuwe, pc’s te laten draaien totdat de nieuwe pc optimaal werkt.   Als u lang gebruik wilt maken van een Windows-versie dan is een FPP licentie overwegen waard.

Office Excel

Wat is Excel nou precies? Voor de mensen die het nog niet weten. Excel is een software waarmee je op een makkelijke en snelle manier tabellen kunt maken en gegevens kunt analyseren en berekenen. Deze software wordt ook wel werkbladsoftware of spreadsheetsoftwear genoemd. Je kan met Excel Tabellen maken waarmee de totalen van numerieke waarden automatisch kunnen worden berekend. Je kunt er ook eenvoudig grafieken maken en tabellen afdrukken. Excel maakt deel uit van Office dat weer uit reeks producten bestaat met verschillende soorten software om bijvoorbeeld documenten, presentaties en werkbladen te maken en beheren.

Redenen genoeg waarom bedrijven graag gebruik willen maken vanoffice Excel, tegenwoordig is het ook mogelijk de Office licenties tweedehands aan te schaffen. Deze software bevat een groot aantal tabelopmaakfunctie’s bovendien kan je met het programma afzonderlijke pagina’s afdrukken. Echter beschikt Excel niet over de geavanceerde functie om tekst- en of tekeningen op te maken.  Welke software je gebruikt hangt dus geheel af van het type document dat je wilt maken. Wil je bijvoorbeeld een presentatie maken, dan gebruik je Office PowerPoint.

Het belang van Office Excel

Zoals het eerder werd verteld: Excel is erg belangrijk in het bedrijfsleven. Volgens Forbes, een bekend Amerikaanse zakentijdschrift, is Excel een waardevol instrument voor managers, accountants en handelaren. Excel heeft volgens autoriteiten in de zakenwereld een enorme efficiency in de financiële en accounting industrie. Excel wordt door vele verschillende bedrijven gebruikt om bedrijfsgegevens te analyseren of persoonlijke financiën bij te houden en te beheren.

Eén van de meest krachtige functies van Excel is maatwerk. Je kan met een paar klikken grafieken, tabellen, draaitabellen, rapportages en presentatie hulpmiddelen creëren. Zorg er wel voor dat je de formules en berekeningen in Excel goed invoert, want een onjuiste formule levert onjuiste informatie op. De applicatie bevat veel gedefinieerde functies en dat vanuit elk perspectief: statisch, wiskunde, logisch, financieel en tekst.

Meer van dit