Uncategorized

Slim leren werken met Excel, daar heb je een training voor

posted by Gijsbert November 5, 2020

Op bijna iedere computer staat het programma Excel, dat ontzettend veel mogelijkheden biedt. Steeds meer mensen werken hier mee, maar lang niet iedereen haalt eruit wat erin zit. Moet jij op je werk steeds meer doen met dit programma? Of wil jij gewoon privé beter met Excel kunnen werken? Volg dan een Excel training en het programma kent daarna geen geheimen meer voor jou!

Meer dan tabellen
Veel mensen gebruiken Excel alleen om er een tabel in te maken. En daarvoor is het ook zeker geschikt! Maar je kunt er nog zoveel meer mee doen en het is zonde om die mogelijkheden niet te benutten. Als je een Excel cursus volgt, dan kun je bijvoorbeeld leren dat het programma ook mogelijkheden biedt voor het maken van grafieken en diagrammen. Je kunt dan denken aan een verticale of een horizontale staafdiagram, maar ook aan een lijngrafiek, een spreidingsdiagram of een taartdiagram.

Berekeningen
Iets anders wat zeker in een Excel training aan bod zal komen, is het maken van diverse berekeningen. Dit computerprogramma is daar een groot hulpmiddel bij en kan heel veel berekeningen automatisch voor jou uitvoeren. Jij moet alleen weten hoe je daarvoor de juiste opdrachten geeft. Je moet weten welke formules je daarvoor moet gebruiken en hoe je verschillende documenten met elkaar kunt laten samenwerken.

Weet je dit eenmaal, dan hoef je zelf nooit meer een berekening uit te voeren, maar kan dit programma dat gewoon allemaal voor jou doen. En veranderen je één cijfer, dan wordt alles automatisch opnieuw berekend. Ideaal voor de boekhouding van je bedrijf of voor het bijhouden van je eigen financiën, maar ook voor bijvoorbeeld het berekenen van gemiddelde cijfers van je leerlingen.

Kies de juiste opmaak
Doordat je heel veel gegevens kwijt kunt in een document, kan het soms wat onoverzichtelijk worden. Gelukkig biedt Excel diverse mogelijkheden wat betreft opmaak. Dit stelt jou in staat om alles zo op te maken, dat de gegevens die jij nodig hebt gemakkelijk af te lezen zijn. Bovendien kun je door middel van de juiste instellingen ervoor zorgen dat gegevens gefilterd worden, wat het overzicht ook ten goede komt. Heel veel van dergelijke instellingen zijn echter lastig te vinden. Een Excel cursus helpt jou om deze, soms verborgen, functionaliteiten te ontdekken. Weet je eenmaal hoe alles werkt, dan is het echt niet zo ingewikkeld en zul je zien dat dit computerprogramma jou heel wat werk uit handen kan nemen!

Meer van dit